Tryffel- och äppelcarbonara

4

Du behöver

  • 4 st golden delicious-äpplen
  • 100 gr svart färsk tryffel
  • 50 gr tärnad parmesanost
  • 50 gr rökt sidfläsk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st schalottenlökar
  • 5 dl grädde

Gör så här

  1. Koka ihop grädden till hälften. Skär äpplet i stavar ½ cm breda och strimla tryffeln. Skär fläsket i små tärningar som rostas. Finhacka lök, vitlök
  2. Och lite av tryffeln. Fräs lök och vitlök i lite smör med tryffelhacket och slå på grädden. Tillsätt äpple och vänd runt försiktigt. Salta och peppra och tillsätt parmesan och fläsk. Lägg upp på tallrik och garnera med strimlad tryffel.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept