Bacon- och äggpaj med stekt romansallad och kantareller

6

Du behöver

  • 2 pkt bacon
  • 10 ägg
  • 1 rulle smördeg
  • 1 pkt majs
  • 1 pkt ärtor
  • 5 schalottenlökar
  • 2 romansallad
  • 1 poblanochili
  • 100 g haricots verts
  • 20 pärllökar
  • kantareller
  • smör och olivolja

Gör så här

  1. Fodra en form med uttagbar botten med smördeg. Täck med folie och fyll på med gula ärtor. Ställ i ugn ca 5 min så att degen stelnar något. Tag ut och låt svalna. Tag bort ärtor och folie.
  2. Finhacka schalottenlöken och skär sedan baconet fint. Fräs löken i lite smör tills den börjar få färg, tillsätt baconet och stek tills baconet blir klart. Blanda med ärtor och majs. Salta och peppra. Häll allt i formen. Knäck sedan äggen i formen och picka gulorna. Täck med resterande smördeg och ställ i ugn på 200 grader i ca 40 min.
  3. Stek pärllöken i en panna, tillsätt haricots verts, kantareller och strimlad poblanochili. Och till sist romansalladen.
  4. Servera pajen med tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept