Anklever cannelloni med karljohansvamp och portvinsås

4

Du behöver

  • 250 gr färsk anklever
  • 5 st schalottenlökar
  • 150 gr karljohansvamp
  • 100 gr mesclunsallad
  • 4 st feuille brickblad

Sås:

  • 4 dl kalvfond
  • 50 gr torkad karljohansvamp
  • 2 st schalottenlökar
  • 5 dl rött portvin
  • 50 gr smör

Gör så här

  1. Såsen: Skala och skiva löken och koka den sedan med svamp, kalvfond och portvin i 20 minuter. Sila och koka tills den blir bra i smak, salta och peppra.
  2. Fyllningen: Skär levern i fyra portionsbitar och halstra skivorna hastigt i het panna. Lägg upp på smörpapper och låt svalna. Skiva löken och rosta den i smör. Skiva svampen och rosta den i smör. Lägg en bit lever på en degplatta, lägg sedan lök och svamp på. Salta och peppra och
  3. Rulla ihop till en cannelloni.
  4. Baka av cannellonin i ugn i 5 minuter i 200 grader. Servera med såsen och sallad mesclun.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept