Smula jäst i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll i bunken, rör om så jästen löser sig. Tillsätt salt och hälften av vetemjölet, rör om kraftigt. Tillsätt resten av vetemjölet lite i taget, och arbeta degen väl tills den blir blank och smidig (ca 5 min i maskin eller 10 min för hand).
Låt degen jäsa under bakduk i 30 min. Arbeta ner den och låt jäsa i 10 min till. Knåda några minuter på ett mjölat bakbord. Dela och lägg i raka brödformar.
Jäs bröden ca 15-20 min. Grädda ca 35 min i 175 grader.
Räkröra på toast
Skala räkorna, ställ kallt till servering.
Knäck ägget i en hög bunke. Tillsätt dijonsenap, citronsaft eller vinäger och pressa i vitlöksklyftan. Mixa upp och tillsätt oljan under mixning. Smaka av med hummerfond, salt och peppar.
Blanda ihop de skalade räkorna med aiolin och ställ i kylen en stund.
Smörstek brödet i panna eller rosta av i ugnen tills brödet fått en gyllenbrun färg.
Lägg upp räkröran på brödet. Garnera med dill och citron.