Rökt torsk med stuvade grönsaker

Rökt torsk med stuvade grönsaker
Foto: TV4

Den milda grönsaksstuvningen passar fint smakmässigt till den lite tuffare torsken.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g torsk, rökt
  • 2 st morötter
  • 1 st blomkålshuvud
  • 250 st små, fina ärter
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • salt och vitpeppar, malen

Till servering:

  • pepparrot, riven

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150°. Ställ in torsken och värm den. Skär morötterna i slantar och dela blomkålen i buketter. Koka blomkål och morötter nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av spadet.
  2. Fräs smöret i en kastrull och rör ner mjölet, späd med mjölken. Låt koka upp och koka i ca 4 minuter under omrörning. Lägg i grönsakerna och krydda med salt och peppar.
  3. Servera den rökta torsken med grönsakerna och raspa över pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept