Rökt tofusallad med avokado, ponzu och sesam

ca 50 m + 1 dygn
4
Från Nyhetsmorgon

Marinerad och rökt kan den här tofun vara den bästa du smakat. Serveras med sallad på rotfrukt och avokado.

Tips! Bengt Frithiofsson rekommenderar en öl till rätten: Vanderginste, veteöl, Belgien, 4 solar

4 december 2015
Visa mer
ca 50 m + 1 dygn
4

Du behöver

  • 2 silken tofu

Marinad

  • 2 dl soja
  • 3 msk mirin
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk sechuanpeppar
  • 3 stjärnanis

Sallad

  • 1 rättika
  • 1 gulbeta/rödbeta
  • 125 g rädisor
  • 1 huvud cosmopolitan
  • 1 avokado
  • 2 dl ponzu

Gör så här

  1. Marinera tofun i ett dygn och varmrök sedan i ca 20 minuter.
  2. Strimla alla grönsaker tunt och blanda i en bunke och spola i kallt vatten (lägg rödbetan för sig).
  3. Rök tofun i en Abu-rök eller hetta upp en bredbottnad kastrull, lägg i ett par matskedar rökspån.
  4. Lägg tofun på ett grytunderlägg eller galler och sänk ner det i kastrullen. Lägg lock på så fort det blivit rökutveckling och låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter.
  5. Häll av vattnet från salladen och torka lätt. Dressa sedan med ponzu och servera till den rökta tofun samt tärnad avokado.
  6. Passar även att servera nudlar till denna rätt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept