Rökt rödingfilé

Rökt rödingfilé
Foto: TV4

Köper du färdigrökt fisk kan den ljummas i röklåda eller ugn så får den smak av nyrökt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bitar rödingfilé
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk citronpeppar

Du behöver också:

  • en röklåda
  • alspån
  • enris
  • T-röd

Gör så här

  1. Förbered röklådan med alspån och några enriskvistar i botten.
  2. Torka av fiskbitarna och gnid in med salt, chiliflakes och citronpeppar Lägg dem på gallret och stäng lådan. Tänd på T-röd i brännkopparna. Rök fisken cirka 20 minuter.
  3. Servera fisken med korngrynsrisotto och smörfrästa äppelskivor.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept