Rökt lax- och räkcocktail

Rökt lax- och räkcocktail
Foto: TV4

Det är lite gammaldags att servera förrättscocktail på isbädd. Smaken på den här cocktailen är dock inte ett dugg gammaldags, här samsas exotisk frukt, avokado, lime och färsk koriander.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 mango
  • 1 liten rödlök
  • 0,5 slanggurka
  • 1 avokado
  • 400 g räkor
  • 150 g rökt lax
  • 1 tsk pressad limesaft
  • 2 tsk hackad koriander
  • 0,25 huvud isbergssallat
  • 1 tomat

Till dekoration:

  • 4 limeklyftor
  • sallatsblad

Gör så här

  1. Skär mango, röd lök, gurka, tomat och avokado i små tärningar. Skala räkorna, ta undan några till dekoration och skär resten i tärningar. Strimla isbergssallaten fint och skär laxen i tärningar.
  2. Rör ihop grönsakstärningarna, frukttärningarna, isbergssallaten och räk- och laxtärningarna. Häll över limesaft och krydda med koriander.
  3. Skölj sallatsbladen. Lägg dem i ett cocktailglas och fyll på med räk- och laxsalladen. Garnera med en limeklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept