Rökt lax med pocherat ägg och spenat

Rökt lax med pocherat ägg och spenat
Foto: TV4

Är det svårt att pochera ägg? Nej, inte alls! Här får du lära dig hur du går till väga. Det ser mycket elegant ut att servera några tunna laxskivor med smörslungad spenat och pocherade ägg. Och det är mycket gott!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 stora skivor kallrökt lax
  • 200 g djupfryst bladspenat
  • smör
  • 1 schalottenlök
  • salt, svartpeppar och muskot
  • 4 ägg
  • vatten
  • 1 msk ättiksprit, 12%
  • dill
  • citron

Gör så här

  1. Smörslungad spenat: Tina spenaten, krama ut allt vatten och grovhacka den. Hacka löken. Hetta upp smöret och lägg ner spenaten tillsammans med den hackade löken och stek sakta under omrörning. Krydda med salt, peppar och lite riven muskotnöt.
  2. Pocherade ägg: Häll vatten i en låg, vid kastrull. Låt koka upp och tillsätt salt och ättika. Minska värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ett ägg i en kopp och låt det sakta glida ner i vattnet, se till att vattnet sjuder. Så snart vitan stelnat är ägget färdigt, det tar ca 3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av.
  3. Lägg upp laxskivan vackert på tallrik, lägg på spenaten och ägget. Garnera med dill och citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept