Rökt kalkonbröst med mimosasallad

Rökt kalkonbröst med mimosasallad
Foto: TV4

Jättebra sommarmat! Kalkonen kan ersättas med rökt skinka.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 1,5 kg lättrökt kalkonbröst, färdiglagat
  • Sallad:
  • 1 st stor burk fruktcocktail, ca 850 g
  • 750 g fryst tärnad potatis
  • 1 st slanggurka, tärnad
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 250 g frysta minimorötter
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • ljus dijonsenap
  • persilja, hackad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Låt frukten rinna av. Ge potatisen ett hastigt uppkok, sila genast av vattnet. Låt kallna. Tina de frysta grönsakerna.
  2. Blanda majonnäs och grädde. Smaka av med senap och kryddor. Vänd ner frukten och alla grönsaker. Garnera med persilja.
  3. Skiva kalkonköttet tunt och servera med salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept