Rökt fiskröra med ägg

Rökt fiskröra med ägg
Foto: TV4

Det här är en rätt för sommarkalas när dillen är yvig och fin och rökt fisk brukar vara särskilt gott. Böckling, sik eller forell, alla är lika goda.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g väl rensad rökt fisk
  • 4 kokta skalade potatisar
  • 4 skalade hårdkokta ägg
  • 1 knippa dill
  • 6 msk lätt créme fraiche
  • salt och vitpeppar
  • 4 skivor rågbröd
  • dill

Gör så här

  1. Dela fisk, potatis, ägg och dill i mindre bitar. Ta inte med de grövsta dillstjälkarna. Lägg alltsammans i en matberedare eller mixer och kör med korta tag på momentläget tills det blir grovt hackat. Tillsätt lättcrème fraiche och blanda hastigt. Smaka av med salt och nymalen peppar.
  2. Fördela fiskröran på brödskivorna och garnera med grovhackad dill eller dillvippor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept