Rökt fisk och ljummen betsallad med valnötter, pepparrot och kapris

30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 2 knippe betor
  • 1 msk smör
  • 1 msk honung
  • salt och vitpeppar
  • 1 påse machesallad eller mixsallad
  • 1 dl pepparrot, riven
  • 2 dl smetana
  • 2 msk kapris
  • 1 dl valnötter, rostade
  • 4 port rökt fisk, som röding eller böckling

Gör så här

  1. Skala och koka betorna. Dela betorna och värm sakta i smör, honung, salt och vitpeppar.
  2. Lägg ut sallad på tallrikar och fördela de ljumna betorna över salladen. Toppa med nyriven pepparrot, en klick smetana, kapris och valnötter.
  3. Värm den rökta fisken lite snabbt på grillen och servera tillsammans med salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept