Rökt fisk med kantarellpasta

koket.se
Rökt fisk med kantarellpasta
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Rökt fisk med kantarellpasta

13 ingredienser

25 m

Spaghetti med persiljeolja, citronkokta och smörstekta kantareller och varmrökt lax. Riktigt gott och vardagslyxigt.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti

Persiljeolja

  • 1 knippe persilja
  • 2 dl matolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk kapris
  • salt

Kantareller

  • 800 g kantareller
  • 1 dl citron, saft
  • 1 dl strösocker
  • smör, till stekning
  • salt

Tillbehör

  • 600 g varmrökt lax
  • 0,5 dl persilja, grovhackad

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.

Persiljeolja

  1. Mixa allt slätt i blender. Smaka av med salt. Blanda upp med pastan innan servering.

Kantareller

  1. Koka upp citron och socker. Lägg i hälften av svampen. Kyl direkt.
  2. Stek resterande svamp krispig i smöret. Smaka av med salt. Blanda upp med pastan innan servering.

Servering

  1. Servera pastan med svamp, lök och grovhackad persilja.