Rökt fetaostsallad med rökta torkade tomater och syltad lök

Från Nyhetsmorgon

Johan Åkerbergs rökta fetaostsallad med rökta, torkade tomater och syltad lök. 

18 juli 2015
Visa mer

Du behöver

  • 2 pkt fetaost à 150 g
  • bröd
  • olivolja
  • flingsalt och svartpeppar
  • 0,5 kg tomater, t ex cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • timjankvistar
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl risvinäger
  • 1 dl socker
  • 1 bit ingefära, krossad
  • 2-4 rödlök, tunnklyftad

Gör så här

  1. Lägg fetaskivorna i en bambukorg och sätt på ett lock. Lägg ugnsfolie i botten av en panna eller wok. Lägg rökmaterial på folien, ställ bambukorgen ovanpå och sätt på plattan. Rök på hög värme cirka 10-15 minuter. Ta av och låt svalna lite med locket på.
  2. Halvera tomaterna eller skär dem i skivor eller klyftor. Blanda tomaterna med olivolja, timjan, salt och peppar i en skål. Lägg tomaterna på en plåt och varmrök i 60-80 grader 4-5 timmar. Ta ut och låt svalna. Låt dem gärna stå och torka över natten i rumstemperatur innan de serveras.
  3. Blanda vinäger och socker tills det löst upp sig. Lägg i lökklyftor och låt dra över natt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept