I samarbete med Scan

Rökig Srirachalårklubba & majskolvar med ramslökssmör

25 m
4
Scan Rökig Srirachalårklubba & majskolvar med ramslöksmör
Foto: Angelica Söderberg
25 m
4

Du behöver

  • 2 pkt alspånsrökta lårklubbor från Scan.
  • 4 majskolvar
  • ev glaze
  • salt och peppar
  • Örter, ex rosmarin till dekoration

Ramslöksmör

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 100 g ramslök
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 0,5 tsk pressad citron
  • salt och peppar

Sriracha-marinad

  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl honung
  • 1 tsk salt
  • 2 msk persilja
  • 2 msk Sriracha
  • 1 msk grönsaksfond

Gör så här

  1. Sriracha-marinad
    Blanda olja, honung, salt, sriracha, persilja och fond.
  2. Lårklubba
    Marinera de alspånsrökta lårklubborna från Scan med sriracha-marinaden och låt vila i kyl (helst några timmar), eller lägg lårklubborna på grillen precis som dom är tillsammans med majskolvarna. Grilla i 15 minuter eller värm upp i ugn, 225 grader i cirka 15 minuter. Hann du inte marinera lårklubborna, kan du pensla på lite av marinaden under grillningens gång.
  3. Ramslöksmör
    Hacka ramslök fint och mjuka upp den lite i en stekpanna tillsammans med lite smör, salt och peppar. Blanda ihop med resten av det rumsvarma smöret, citroncesten och citronsaften och ställ in i kylen.
  4. Servera allt på en trevlig bricka tillsammans med lite dekorativa örtkvistar, färskpotatis och lite sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept