Rökeriets sallad

Rökeriets sallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rökeriets sallad

10 ingredienser

En trevlig lunchsallad som också platsar på buffébordet. Allra godast blir den förstås om fisken är nyrökt.

Ingredienser

portioner
  • 1 stort sallatshuvud
  • 2 rökta makrillar (eller 6 böckling)
  • 3 ägg, hårdkokta, i klyftor
  • 20 svarta oliver, skivade

dressing:

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 rågad msk majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 msk dill, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj sallatsbladen och låt dem rinna av. Rensa fisken från skinn och ben och bryt den i bitar. Lägg upp fisken på ett fat tillsammans med sallatsblad, ägg och oliver.
  2. Blanda dressingen och häll den över.