Rökeriets sallad

Rökeriets sallad
Foto: TV4

En trevlig lunchsallad som också platsar på buffébordet. Allra godast blir den förstås om fisken är nyrökt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stort sallatshuvud
  • 2 rökta makrillar, eller 6 böcklingar
  • 3 hårdkokta ägg, i klyftor
  • 20 svarta oliver, skivade
  • Dressing:
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 rågad msk majonnäs
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • 3 msk hackad dill
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj sallatsbladen och låt dem rinna av. Rensa fisken från skinn och ben och bryt den i bitar. Lägg upp fisken på ett fat tillsammans med sallatsblad, ägg och oliver.
  2. Blanda dressingen och häll den över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept