Boxholmsråraka

Boxholmsråraka
Foto: TV4

Boxholmsråraka

Av: Roine - Linköping

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 min

Receptet på råraka med löjrom och turkisk yoghurt räcker till 4 personer.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 4 potatisar, fast och grovriven
  • 1 gul lök, grovriven
  • 75 g ost, grovriven
  • 2 msk smör, till stekning
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillbehör

  • g löjrom
  • 4 schalottenlökar, finskuren
  • 1 dl dill, finskuren + ev dillvippor till garnering
  • 2,5 dl turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Lägg den rivna potatisen i en handduk och vrid ur all vätska.
  2. Blanda potatis lök och ost krydda med salt och peppar.
  3. Forma potatisen till små puckar och stek dem gyllenbruna i smör 4–5 minuter på varje sida.
  4. Lägg upp dem på hushållspapper för att ta bort överflödigt smör.
  5. Servera rårakorna på fat, garnerade med turkisk yoghurt, sikrom, schalottenlök och dillkvistar.
  6. Vrid lite svartpeppar på toppen.