Vaniljpannacotta serverad med Basilikasirap och färska Jordgubbar

4

Du behöver

Vaniljpannacotta

  • 1,5 dl grädde
  • 1 msk socker
  • 1 st vaniljstång
  • 0,5 gelatinblad
  • Basilikasirap
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 20 st stora basilika blad
  • 0,5 st lime

Gör så här

  1. Vaniljpannacotta
  2. Koka upp grädde socker och vaniljstång (dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången).
  3. Lägg gelatinet i kallt vatten i 5-10 minuter. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och smält bladet med lite av gräddblandningen (får ej koka). Blanda samman gelatinblandningen och gräddblandningen. Häll upp i serveringsskålar och låt stelna i kyl.
  4. Basilikasirap
  5. Pressa limen och mixa med sirap och basilikan.
  6. Servera med färska jordgubbar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept