Lammrostbiff serverad med Mandelpotatisterinne

Du behöver

  • 500 g lammrostbiff
  • 2 st klyftor vitlök
  • 1 st kvist rosmarin
  • 1 dl rött vin
  • Amaronesky
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 morot
  • 0,5 palsternacka
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk matolja
  • 2 msk farinsocker
  • 1 dl Amarone vin
  • Chèvrecrème
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 200 g chèvre
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 msk flytande honung
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Lamm
  2. Putsa lammet fri från hinnor och senor.
  3. Hacka vitlök och rosmarin och blanda med röttvin.
  4. Bryn lammet och lägg det i vinet.
  5. Marinera över natten.
  6. Mandelpotatisterinne
  7. Koka potatisen med skal, när potatisen är klar skala och dela potatisen i bitar.
  8. Ta ur kärnhusen i tomaterna, strimla ner tomatfiléerna.
  9. Klyfta champinjonerna och hacka sticklöken.
  10. Stek champinjonerna för sig i smör, lägg dessa åt sidan.
  11. Stek potatisen tills den börjar ta färg blanda sedan ner tomaterna, champinjonerna och sticklöken.
  12. Chèvrecrème
  13. Blanda crème fraiche och chèvre väl. Pressa vitlöken och tillsätt i crème fraiche röran.
  14. Smaka av med salt och peppar.
  15. Amaronesky
  16. Hacka lök, morot, palsternacka och vitlök fint.
  17. Stek detta utan att det tar färg i en kastrull, häll på sockret och låt detta smälta.
  18. Häll på vinet, vatten och kalvfond och låt sjuda i minst 30 minuter.
  19. Mixa och sila såsen.
  20. Red ev. av såsen med maizena.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept