Hjälmargössoppa serverad med friterat Tortillabröd

4

Du behöver

Soppan

  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st palsternacka
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 400 g gösfilé
  • 4 dl grädde
  • 4 dl mjölk
  • .5 dl fiskfond
  • vit tryffelolja
  • salt
  • vit peppar
  • Friterat tortillabröd med löjrom, crème fraiche och rödlök.
  • 2 st tortilla bröd
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 msk löjrom
  • 4 tsk rödlök
  • olja till fritering

Gör så här

  1. Soppan
  2. Hacka lök, vitlök och palsternacka fint och bryn utan att det tar färg i smöret.
  3. Häll på de vita vinet och låt det koka in i grönsakerna.
  4. Tärna gösfilén och lägg den i kastrullen med grönsakerna och vinet och koka i ca 2 minuter.
  5. Ta upp gös tärningarna och kyl av.
  6. Slå på grädde, mjölk och fiskfonden och låt det koka till lagom konsistens.Mixa och sila soppan. Smaka av med salt och peppar och tryffelolja.
  7. Lägg upp gösen i serveringsskålar och häll över den varma soppan.
  8. SERVERA med friterat tortillabröd med löjrom, crème fraiche och rödlök.
  9. Friterat tortillabröd med löjrom, crème fraiche och rödlök
  10. Dela tortilla bröden i portionsbitar och fritera i olja på 180grader tills dom är gyllenbruna.
  11. Låt bröden rinna av på papper och salta.
  12. Fördela crème fraiche, löjrom och rödlök på bröden.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept