Äpple, lök och chili fylld laxfilé på hårt tunnbröd samt romsås

Du behöver

  • laxfilé
  • 500 g laxfilé
  • 1 st äpple
  • 0,5 rödlök
  • 2 st dillkvistar
  • 0,5 dl sweetchili
  • 1 st citron (saften)
  • salt
  • 1 st hårt tunnbröd
  • Romsås
  • 0,33 äppelblandning
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk löjrom

Gör så här

  1. Laxen
  2. Stycka laxfilén i portionsbitar.
  3. Hacka äpple, rödlök och dill fint och blanda med sweetchili och citronsaft.
  4. Lägg undan 1/3 av blandningen till såsen.
  5. Portionera ut resterande av äppelblandningen på laxfiléerna.
  6. Salta och sätt in laxfilén i ugnen på 100gader i 6-10 minuter.
  7. Laxen fungerar både kall som varm.
  8. Romsås
  9. Blanda äppelblandning crème fraiche och löjrom.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Servera laxen med en bit hårt tunnbröd
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept