Det kan vara både roligt och intressant att pröva att laga egen glass. Annars kan du servera rödvinspäronen med färdig vaniljglass och smaksätta med kanel.
Kanelglass: Vispa samman äggulor och socker till en porös smet. Klipp upp kanelstången. Koka upp grädden med kanelstången. Rör ner den heta grädden i äggsmeten. Låt det hela sjuda i vattenbad under omrörning. Doppa en sked i såsen. Ta upp den och blås på dess baksida. Om såsen “veckar sig” och bildar ett rosliknande mönster är den klar. Vispa massan kall. Frys den i en bunke i ett dygn. Rör om då och då. Massan kan även frysas i glassmaskin.
Rödvinspäron: Skala och kärna ur päronen. Skåra vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda samman rödvin, socker och vaniljfrön. Marinera päronen i 1 timme.
Lägg upp päronen och glassen på assietter. Pudra över med malen kanel och dekorera med citronmeliss.