Rödvinsmarinerade päron med kanelglass

Rödvinsmarinerade päron med kanelglass
Foto: TV4

Det kan vara både roligt och intressant att pröva att laga egen glass. Annars kan du servera rödvinspäronen med färdig vaniljglass och smaksätta med kanel.

9 september 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 päron
  • 3,5 dl rödvin
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • Glass:
  • 8 äggulor
  • 1 liter kaffegrädde
  • 200 g strösocker
  • 1 kanelstång

Till dekoration:

  • malen kanel
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Kanelglass: Vispa samman äggulor och socker till en porös smet. Klipp upp kanelstången. Koka upp grädden med kanelstången. Rör ner den heta grädden i äggsmeten. Låt det hela sjuda i vattenbad under omrörning. Doppa en sked i såsen. Ta upp den och blås på dess baksida. Om såsen “veckar sig” och bildar ett rosliknande mönster är den klar. Vispa massan kall. Frys den i en bunke i ett dygn. Rör om då och då. Massan kan även frysas i glassmaskin.
  2. Rödvinspäron: Skala och kärna ur päronen. Skåra vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda samman rödvin, socker och vaniljfrön. Marinera päronen i 1 timme.
  3. Lägg upp päronen och glassen på assietter. Pudra över med malen kanel och dekorera med citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept