Rödvinsmarinerade färska jordgubbar

Rödvinsmarinerade färska jordgubbar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rödvinsmarinerade färska jordgubbar

4 ingredienser

Ett enkelt, gott och vackert alternativ för den som inte vill ha grädde eller glass till jordgubbarna. Syran i vinet lyfter fram bärens egen arom och sötma. Vill man göra desserten extra festlig serverar man den i rödvinsglas.

Ingredienser

portioner
  • 1 l jordgubbar
  • 2 dl rött vin (av beaujolaistyp)
  • 0,5 dl strösocker
  • färsk citronmeliss (eller mynta)

Gör så här

  1. Skölj och rensa jordgubbarna. Blanda dem med sockret.
  2. Fördela jordgubbarna på tallrikarna eller i glas och häll på vinet. Låt blandningen stå och dra några timmar i kylskåpet före serveringen. Garnera med citronmeliss eller mynta.