Rödvinsmarinerad entrecôte med pepparrotscrème

ca 20 m (+ 12 h marinering)
4
Rödvinsmarinerad entrecôte med pepparrotscrème
Foto: TV4
ca 20 m (+ 12 h marinering)
4

Du behöver

Kött

  • 4 skivor entrecote
  • 3 msk honung utspädd med 2 msk kokande vatten

Marinad

  • 2 dl rödvin
  • 1 msk salt
  • 1 kruka timjan

Grönsaker

  • 1 kg sköljd färskpotatis
  • 1 kruka kruspersilja

Pepparotscrème

  • 3 dl creme fraiche
  • 2 msk riven pepparot
  • 1 msk socker

Gör så här

  1. Blanda marinaden, lägg köttet i plastpåsar och slå på marinaden, låt ligga (optimalt 12 h) men minst 60 minuter.
  2. Koka potatisen i rikligt saltat kokande vatten ca 15-20 min.
  3. Blanda dressingen.
  4. Blanda honung och kokande vatten.
  5. Ta ut köttet från marinaden och grilla eller stek köttet till en innertemperatur på 55°c, cirka 2 minuter per sida.
  6. När köttet är vid rätt temperatur och nästan är klart, pensla på honung- och vattenmixen.
  7. Servera med en sallad och njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept