Rödvinsinkokta plommon med kaksmulor och grädde

30 m
4
Från Nyhetsmorgon

Höstig dessert med kryddiga, inkokta plommon, fluffig grädde och knaprigra kaksmulor.

18 september 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 8 svenska plommon
  • 4 kardemummakapslar
  • 1 kanelstång
  • 3 dl rödvin
  • 2 msk råsocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 stjärnanis
  • 1 bit ingefära

Servering

  • lättvispad grädde
  • kaksmulor eller bakad smulpaj

Gör så här

  1. Skölj och dela plommonen och lossa kärnan. Blanda samman vin med socker och kryddor och ge ett kort uppkok. Lägg ned plommonen i kastrullen och täck med smörpapper eller lock. Låt knappt sjuda en kort stund och dra av från värmen. Låt svalna i lagen.
  2. Servera plommonen med lättvispad grädde och kaksmulor eller bakad smulpaj .
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept