Visst kan du laga bara den mustiga grytan, som serveras med lättkokta rotfruktsstrimlor. Men vill du göra det extra festligt är det trevligt att servera friterade potatisbollar till.
Tärna högreven i 3-cm bitar. Bryn köttet och lägg över det i en gryta och pudra mjöl över. Häll på buljong och vin, lägg i lagerblad, timjan och enbär och koka upp. Låt grytan sjuda i 45 minuter. Krydda med salt och peppar och fiska upp enbären precis före servering.
Potatisbollar: Riv potatisen fint och blanda det med 1 dl vetemjöl och 1 ägg, krydda med salt och muskot. Forma bollar, panera dem i resten av vetemjölet, ägg och ströbröd och fritera dem gyllenbruna i olja. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Skala och skär grönsakerna i strimlor. Koka upp lättsaltat vatten och koka strimlorna mjuka några minuter. Strö strimlorna över köttet och servera med potatisbollar.