Rödvinsgranité med färska hallon

Rödvinsgranité med färska hallon
Foto: TV4

En läskande kall och god dessert som rundar av fint, särskilt efter en kryddstark måltid. Låt den inte stå framme och vänta på gästerna. Då förvandlas den till vin och vatten igen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl rödvin av beaujolaistyp
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 0,5 liter hallon

Gör så här

  1. Blanda socker, rödvin och vatten så att sockret löser sig. Häll blandningen i en form och ställ i frysen.
  2. Låt formen stå några timmar och rör om då och då.
  3. Skeda upp "issörjan" i portionsformar eller stora glas och fördela hallonen vackert över. Använder du frysta hallon ska de vara nätt och jämnt tinade och inte ha hunnit bli blöta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept