Rödtunga med vitvinsås

Rödtunga med vitvinsås
Foto: TV4

Rödtunga är en delikat fisk. Här serveras den med en fin sås, smörstekta champinjoner och räkor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 st rödtungor, filéade
  • salt
  • Fond:
  • fiskskrov
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 st lagerblad
  • 6 korn vitpeppar
  • 1 st liten gul lök
  • 1 krm timjan

Sås:

  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • hopkokt fond
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g små champinjoner
  • 200 g räkor
  • persilja
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Filéa fisken och lägg skrovet i en kastrull. Tillsätt alla ingredienserna till fonden. Koka under lock i 30 minuter. Sila och koka hop till hälften.
  2. Sätt på ugnen. Vik fiskfiléerna tvärs över och lägg i ugnsform. Salta lätt. Slå på ett par msk vin och täck med smörat papper. Koka fisken klar i ugn cirka 10 minuter. Passa så att filéerna inte faller sönder. Ta ut formen och sila över spadet i fonden. Slå också i vinet.
  3. Koka ihop fonden till drygt 1 dl. Koka också ihop grädden och rör ner den i fonden. Smaka av och häll såsen över fisken. Garnera med smörfräst champinjoner, skalade räkor och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept