Rödtunga black and white

Rödtunga black and white
Foto: TV4

Tryffel till rödtunga blir en riktig festrätt.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 4 st stora rödtungor, flådda och urtagna
  • 5-6 dl torrt vitt vin
  • 1 st liten gul lök
  • några kvistar persilja
  • 5 korn vitpeppar
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1,5 msk margarin
  • 3 dl vispgrädde
  • ev. några droppar worchestersås
  • hackad tryffel eller ersättning
  • salt

Gör så här

  1. Koka ihop grädden till drygt hälften.
  2. Lägg en fisk i taget i grytan, slå på vinet och tillsätt lök, persilja och pepparkorn. Sjud den sakta klart ca 5 minuter.
  3. Tag upp den hel och sjud nästa fisk. Filéa med t ex stekspade. Lägg dem på fat.
  4. Sila spadet, koka ihop till ca 1 1/2 dl. Knåda ihop smör och mjöl och red fiskbuljongen. Tillsätt grädden, smaka av kryddningen. Hetta upp och bred såsen över fisken.
  5. Garnera med tryffel.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept