Rödspätta à l’anglaise med remouladsås

Rödspätta à l’anglaise med remouladsås
Foto: TV4

Spätta lagad på engelskt vis, enligt det klassiska franska köket. Den är marinerad, panerad och stekt. Serveras ofta med kokt potatis och remouladsås.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g spättafiléer
  • Marinad:
  • 2 msk pressad citronsaft
  • några droppar worcestershiresås

Panering:

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • lite vatten
  • salt och malen vitpeppar
  • Remouladsås:
  • 1 msk hackad pickles
  • 4 dl majonnäs
  • 0,5 msk hackad dill
  • 1 msk hackad kapris
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 tsk ansjovisspad

Till servering:

  • 4 dillvippor
  • 4 citronskivor

Gör så här

  1. Remouladsås: Mal eller hacka pickles mycket fint. Blanda ihop majonnäs, hackad dill och kapris, dragon och ansjovisspad. Tillsätt picklesen. Ställ såsen kallt att mogna en stund.
  2. Marinad: Blanda citronsaft och worchestershiresås. Lägg fisken att marinera i ca 30 minuter.
  3. Fisk: Häll upp mjölet i en djup tallrik. Käck äggen och vispa upp dem med lite vatten och häll över i en annan djup tallrik. sikta ströbrödet i en tredje tallrik. Dubbelpanera fisken i vetemjöl, vispat ägg och ströbröd. Krydda med salt och peppar. Stek fisken i smör. Garnera fisken med en citronskiva och dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept