Rödspätta à l’anglaise med remouladsås

POPULÄRT
Rödspätta à l’anglaise med remouladsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rödspätta à l’anglaise med remouladsås

17 ingredienser

Spätta lagad på engelskt vis, enligt det klassiska franska köket. Den är marinerad, panerad och stekt. Serveras ofta med kokt potatis och remouladsås.

Ingredienser

portioner
  • 600 g rödspättafilé

Marinad:

  • 2 msk citron, pressad
  • några droppar worcestersås

Panering:

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • vatten
  • salt
  • vitpeppar

Remouladsås:

  • 1 msk pickles, hackad
  • 4 dl majonnäs
  • 0,5 msk dill, hackad
  • 1 msk kapris, hackad
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 tsk ansjovisspad

Till servering:

  • 4 dillvippor
  • 4 citroner, skivor

Gör så här

  1. Remouladsås: Mal eller hacka pickles mycket fint. Blanda ihop majonnäs, hackad dill och kapris, dragon och ansjovisspad. Tillsätt picklesen. Ställ såsen kallt att mogna en stund.
  2. Marinad: Blanda citronsaft och worchestershiresås. Lägg fisken att marinera i ca 30 minuter.
  3. Fisk: Häll upp mjölet i en djup tallrik. Käck äggen och vispa upp dem med lite vatten och häll över i en annan djup tallrik. sikta ströbrödet i en tredje tallrik. Dubbelpanera fisken i vetemjöl, vispat ägg och ströbröd. Krydda med salt och peppar. Stek fisken i smör. Garnera fisken med en citronskiva och dill.