Rödkål med äpple, rödlök och vin

ca 15 m
4
Från Nyhetsmorgon

Stekt rödkålssallad med äpple, rödlök, honung och vin. Otroligt gott tillbehör på julbordet.

20 december 2015
Visa mer
ca 15 m
4

Du behöver

  • 0,5 rödkålshuvud
  • 1 äpple, stort
  • 1 rödlök, stor
  • 3 msk smör
  • 2 dl rött vin, alt vitt vin
  • 2 msk honung
  • salt och peppar
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Skiva rödkålen så tunt du kan. Gör samma sak med äpplet och rödlöken.
  2. Ta en stor kastrull som rymmer alla grönsaker, smält smöret och stek rödkål, äpple och rödlök i ungefär sex minuter på medelvärme.
  3. Höj sedan värmen och tillsätt vinet och honungen, låt det koka ordentligt medan du rör om. Sänk sedan värmen och låt det koka i ungefär fem minuter till, eller tills kålen känns mjuk.
  4. Salta och peppra.
  5. Hacka eller plocka timjan och vänd ned i kålen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept