Rödingfilé med rabarbersås, smörstekta vårprimörer och syrad rabarber

30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 4 rödingfiléer, urbenade med skinn
  • 4 stänger rabarber
  • 1 knippe rädisor
  • 1 knippe salladslök
  • 125 g ramslök
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar

Syrad rabarber

  • 5 dl rabarber, snett hackad eller hyvlad
  • 0,5 dl ättika, 12 %
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk honung
  • 1 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 4 piri-piri, om du vill ha lite malle i!

Gör så här

  1. Syrad rabarber
    Lägg rabarbern i en burk, gärna en med patentlock.
  2. Koka samman alla de övriga ingredienserna till lagen på låg värme. Låt svalna en aning.
  3. Häll lagen över rabarbern, låt stå i minst 30 min och svalna. Håller läääänge i kylen, var bara noga med rena bestick när du använder den.
  4. Sås
    Mixa crème fraiche med hackad ramslök och 5 cm rabarber till en jämn kräm. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt.
  5. Smörstekta primörer
    Ansa grönsakerna i munsbitstora bitar och stek i smör och olivolja på medelhög värme i någon minut tills de precis mjuknar.
  6. Röding
    3. Stek fisken i rikligt med smör och olivolja med skinnsida ner i en medelhet panna i ca 4 minuter. Ös fisken med smöret, salta en aning. När fisken precis börjar bli ogenomskinlig från botten är den klar.
  7. Servering
    Lägg upp grönsakerna på en tallrik, toppa med en bit stekt röding, ramslökskräm och lite syrad avrunnen rabarber.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept