Röding på jämtvis

Röding på jämtvis
Foto: TV4

Det är messmöret i såsen som gör den här rödingen jämtländsk. Torrt vitt vin kan säkert diskuteras huruvida det är jämtländskt, men gott är det och det är huvudsaken. Bjud färskpotatis eller kokt, pressad potatis till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 rödingfiléer
  • vetemjöl till panering
  • 1 gul lök
  • 1 stor knippa gräslök
  • smör till stekningen
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl messmör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Krydda fisken med salt och grovkrossad vitpeppar och vänd den i vetemjöl. Finhacka löken och gräslöken utan att blanda dem. Stek rödingen på medelvärme i smör som blivit gyllenbrunt, 3–4 minuter per sida. Ta upp fisken och håll den varm.
  2. Gör såsen: Bryn löken lätt i lite smör. Häll över vinet, blanda ner messmöret och låt såsen koka ihop lite. Häll i grädde och mjölk och låt såsen koka ihop igen. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Lägg i rikligt med gräslök precis före serveringen.
  3. Servera rödingen på varma tallrikar och häll såsen över. Potatisen bjuder du till i separat karott.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept