Rödbetssallad med apelsin

Rödbetssallad med apelsin
Foto: TV4

En frisk sallad passar bra på julbordet. Vid juletid är det här en utmärkt sallad att bjuda på, eftersom både fräscha rödbetor och apelsiner brukar finnas att tillgå i minsta lilla butik. Den ingefärssmakande dressingen passar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 0,75 kg färska rödbetor
  • 3 apelsiner
  • 100 g grönkål eller savojkål
  • 0,5 dl valnötskärnor
  • salt och malen svartpeppar
  • Dressing:
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Koka rödbetorna med skalet på i 20-40 minuter. När rödbetorna känns mjuka är de klara. Prova med en sticka. Spola rödbetorna i kallt vatten och gnid loss skalet. Skär rödbetorna i klyftor.
  2. Skär bort skalet från apelsinerna med en vass kniv. Skär ut hinnfria klyftor. Skär kålen i strimlor. Varva rödbetor, kål och apelsin i en skål. Krydda mellan varven. Hacka valnötterna och strö över.
  3. Dressing: Blanda samman gräddfil, ingefära och salt. Klicka dressingen ovanpå salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept