Rödbetsröra och rödkålssallad

Rödbetsröra och rödkålssallad
Foto: TV4

Till julbordets alla feta och kryddiga rätter känns det härligt att bjuda några fräscha tillbehör baserade på grönt. Till rödbetsröran används råriven, färsk rödbeta. Gott, vackert och fiberrikt.

25 augusti 2009
Visa mer
6

Du behöver

Rödbetsröra:

  • 1 stor färsk rödbeta
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar

Rödkålssallad:

  • 0,33 rödkål
  • 0,33 vitkål
  • 0,33 morot
  • lite majonnäs
  • lite gräddfil
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Rödbetsröra: Skala rödbetan med rotfruktsskalare och riv den grovt. Dra ut vätskan med hjälp av salt och låt det stå en stund, på samma sätt som du brukar göra med gurka eller aubergine. Blanda samman rödbetsrivet med matlagningsyoghurten, pressa ner vitlöken och krydda med salt och svartpeppar. Låt stå kallt en stund före servering.
  2. Rödkålssallad: Kör rödkål, vitkål och morot på råkostskivan i matberedaren. Häll lite kokande vatten över det rårivna så det mjuknar en aning. Slå av vattnet och krama ur kålen. Blanda samman majonnäs och gräddfil, ta mindre än du tror du behöver, det räcker. Blanda ner det i kålblandningen, det ska bara vara så mycket dressing att det binder ihop salladen. Krydda noga med salt och nymalen svartpeppar. Låt stå kallt en stund före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept