I samarbete med Kung Markatta

Rödbetspizza med valnötter, getost och honung

25 m
4 - 5
Kung Markatta Rödbetspizza med valnötter, getost & honung
Foto: Lina Abrahamsson

Den klassiska kombinationen av rödbetor, getost, honung och valnötter på en pizza - underbart! Passar lika bra som huvudrätt med en sallad till, eller uppdelad på buffébordet.


Tips! Vill du använda endast mandelmjöl i degen, dubbla då mängden samt tillsätt 2 msk fiberhusk. Det blir en kladdigare deg som då får bredas ut på plåten.

29 augusti 2016
Visa mer
25 m
4 - 5

Du behöver

Pizzadeg

  • 5 dl Kung Markatta mandelmjöl
  • 3 dl dinkelmjöl (+ till utbakning)
  • 0,5 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 msk Kung Markatta olivolja extra virgin
  • 2 dl kallt vatten

Topping

  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 2 tsk balsamico
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 msk Kung Markatta olivolja extra virgin
  • 5 rödbetor, kokta
  • 150 g getost
  • 2 msk Kung Markatta pumpafrön
  • 0,5 dl Kung Markatta valnötter
  • 1 msk honung
  • svartpeppar
  • rucolasallad
  • ärtskott

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser och rör ihop till en kladdig deg. Lägg degen på mjölat bord, tillsätt eventuellt mer mjöl och knåda till en smidig deg. Kavla ut degen på en smord långpanna.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skiva löken och fräs den i smöret, tillsätt balsamico, salt och peppar och låt det fräsa på svag värme tills löken är mjuk.
  4. Ringla olivolja över pizzadegen. Skiva rödbetorna och lägg på, smula över getosten och toppa med pumpafrön och valnötter.
  5. Värm honungen lite och ringla den över pizzan, avsluta med svartpeppar.
  6. Grädda pizzan mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter.
  7. Toppa med rucolasallad och ärtskott, servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta