Rödbetsinlagda ägg på salladsbädd

Rödbetsinlagda ägg på salladsbädd
Foto: TV4

Det östeuropeiska köket är känt för sin fina balans mellan vinäger och kryddor. Dessa ägg från Polen är inlagda just med vinäger och kryddor, som nejlikor och kryddpeppar. Salladen blir färgstark med sina rödbetsfärgade ägg. Servera som tillbehör eller på en buffé.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 7 dl kokvatten från rödbetor
  • 2,33 dl rödvinsvinäger
  • 8 hela svartpepparkorn
  • 4 hela kryddpepparkorn
  • 4 hela kryddnejlikor
  • 1 lagerblad
  • 6 hårdkokta ägg
  • 1 sallatshuvud
  • 1 liten röd lök
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm malen peppar

Gör så här

  1. Koka upp rödbetsspadet, vinägern och alla kryddor. Häll det över de kokta, skalade äggen. Täck och låt det stå minst 24 timmar i kylen.
  2. Riv sallaten i mindre bitar. Skär löken i ringar. Blanda sallatsbladen och löken på ett uppläggningsfat eller på 6 tallrikar. Skär äggen i skivor eller klyftor och fördela dem ovanpå salladen.
  3. Skaka samman olja, citronsaft, salt och peppar till dressingen i en burk med lock. Droppa den över salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept