Rödbetsgravad lax med päron och pepparrotsmajonnäs

30 m + 0,5 dygn
6 - 8
30 m + 0,5 dygn
6 - 8

Du behöver

  • 400 g salmalax (vakuumpackad)
  • 2 rödbetor
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 dl neutral rapsolja
  • 2 päron
  • 1 citron
  • 1 knippe dill
  • 3 msk finriven pepparrot
  • rågbröd

Gör så här

  1. Gnid in laxen med riven rödbeta och salt. Plasta och låt stå över natten i kylen.
  2. Knäck ägget i en mixerkanna och tillsätt senap och vinäger.
  3. Häll på olja och sänk sedan ned stavmixern. Mixa till en tjock majonnäs. Smaka av med salt.
  4. Ta bort rödbetan från laxen och skiva tunt.
  5. Skiva päron tunt på mandolin eller med kniv och blanda med pressad citron.
  6. Skär små bitar av rågbröd och toppa med majonnäs. Lägg på päron, lax och dill. Riv över pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept