Kokta betor med brynt smör och krasse

Kokta betor med brynt smör och krasse
Foto: Per Erik Berglund
8

Du behöver

Rödbetor

  • 8 st rödbetor, små
  • 6 dl vatten
  • 100 g smör
  • 1 msk salt
  • 2 st lagerblad
  • 0,5 dl citronsaft
  • 5 st vitpepparkorn

Brynt smör

  • 250 g smör
  • 1 st citron
  • Vitpeppar, malen, efter smak

Kavring

  • 8 skivor kavring
  • 8 msk Philadelphiaost
  • 1 st citron
  • 1 ask kryddkrasse

Gör så här

  1. Rödbetor
    Lägg allt i en kastrull och sjud tills att betorna är klara.
  2. När betorna har svalnat så skalar du dem. Det är enklast att skala dem genom att ”trycka” av skalet med händerna under rinnande vatten.
  3. Klyfta sedan betorna i små fina klyftor.
  4. Brynt smör
    Lägg smöret i en kastrull, låt det koka tills det får en gyllene färg och doftar lite nötigt.
  5. Sila av och låt svalna.
  6. Smaksätt sedan med citron och vitpeppar till önskad smak. Det ska vara syrligt!
  7. Avslutning
    Vänd upp Philadelphiaosten med lite rivet citronskal och lite av saften.
  8. Rosta kavringen, och bred på lite av Philadelphian.
  9. Strax innan servering, värm betorna lätt med lite av det brynta smöret.
  10. Klipp kryddkrassen över, vänd runt och lägg sedan på kavringen.
  11. Garnera med lite krasse.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept