Röd linssoppa med ris

Röd linssoppa med ris
Foto: TV4

Under fastetiden, Ramadan, serveras i muslimska länder ofta soppa på linser. De är proteinrika och ger god mättnad. Linserna mosar sig efter ca 40 minuters koktid, vilket gör dem mycket lämpliga som konsistensgivare i en soppa.

27 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 msk neutral olja
  • 1 stor gul lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 225 g röda linser
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen vitpeppar
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 3 msk ris

Gör så här

  1. Skölj linserna noga. Skala och hacka den gula löken. Hetta upp oljan i en stor kastrull. Fräs löken tills den får lite färg. Pressa ner vitlöken och fräs ytterligare en stund.
  2. Tillsätt linserna och buljongen. Krydda med koriander, spiskummin, salt och peppar. Tillsätt citronsaften. Sjud linserna tills de går sönder, ca 40 minuter.
  3. Tillsätt riset och mer buljong om konsistensen verkar för tjock. Sjud soppan tills riset är mjukt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept