Skär ett snitt i lammlägget och lägg in korven. Skala och skär vitlöken tunt i skivor. Blanda ihop olivolja, salt, svartpeppar, vitlök och rosmarin. Häll marinaden på lammet i 30 minuter innan grillningen.
Grilla lammläget och låt innetemperatur bli 40 grader. Lägg sedan äppelkvistar bland kolen och rök lammlägget ytterligare tills innetemperaturen bli 48 grader. Låt sedan lammet vila lite i folie.
Tomat
Dela tomaten och ställ tomaten på grillen. Låt tomaten bli grillad och mjuk. Salt och peppar.
Ljummen sallad
Grilla först broccoli, blomkål, rödlök, äpple och bönor för att få färg. Stek sedan tillsammans i olivolja. Låt svalna i 5 minuter.
Dela kronärtskockan i mitten och lägg ner färskosten. Lägg sedan ner majs, ärtskott, melon, kronärtskockor och fänkålsdill bland de stekta och grillade grönsakerna. Blanda allt tillsammans till en ljummen sallad. Smaka av med salt och peppar.
Vinägrett
Blanda olivolja och vinäger väl. Pressa i vitlök. Blanda i honung, salt och nymalen peppar.
Tzatziki
Skala gurkan. Riv den på den grova sidan av rivjärnet. Strö på salt. Låt stå ca 10 minuter och låt saften rinna av.
Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda med grekisk yoghurt eller naturell yoghurt, citronjuice eller vinäger, olivolja i en skål. Blanda ner gurkan och smaka av.