Vit och grön sparris med serranoskinka

20 min
4
Vit och grön sparris med serranoskinka
Foto: TV4
20 min
4

Du behöver

  • 4 st vit sparris
  • 8 st grön sparris
  • 12 st tunna skivor serranoskinka
  • 2 dl blandsallad

Hollandaisesås

  • 200 g smör
  • 3 st äggulor
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 st citron, endast saften
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Fyll upp en stekpanna med vatten samt en klick smör. Lägg i sparrisen och låt precis koka upp och sedan stäng av och låt stå på eftervärme tills att de är lagom "al dente".
  2. Smält (skira) smöret. Passa så det inte bränns. Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en mindre rostfri kastrull.
  3. Värm kastrullen i en större fylld med vatten = vattenbad.
  4. Låt inte vattnet koka, utan håll cirka 98 grader.
  5. Rör hela tiden äggen tills de tjocknat något.
  6. Rör ned lite i taget av det smälta smöret.
  7. Vispa tills såsen tjocknar. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept