Baileys- och kaffemousse i chokladdroppe

Baileys- och kaffemousse i chokladdroppe
Foto: TV4

Baileys- och kaffemousse i chokladdroppsform.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

19 mars 2013
Visa mer

Du behöver

Baileys- och kaffemousse

  • 6 dl grädde
  • 6 msk espresso
  • 6 msk socker
  • 4 st äggulor
  • 1 msk Baileys

Gör så här

  1. Blanda ihop 1/3 av grädden med äggulorna, kaffe, baileys och sockret. Sjud samman allt under ständig omrörning tills att det blir en tjock kräm. Låt svalna.
  2. Vispa återstående fyra grädde och vänd försiktigt ned i krämen när den är sval.
  3. Fyll sedan upp en spritspåse med moussen och spritsa försiktigt i chokladdroppsformar (köp färdiga formar eller gör egna av smält choklad som du häller ut på plastfilm och sen böjer till och fäster med gem).
  4. Ställ in de fyllda chokladdropparna i kylen och låt kylas i minst 3 tim.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept