Tonfiskcarpaccio

Tonfiskcarpaccio
Foto: TV4

Tonfiskcarpaccio

Av: Robin - Öland

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 min

Tonfiskcarpaccio i friskt, syrlig och söt harmoni.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck
Gobelsburg Riesling artnr 4376, 99 kr

Ingredienser

portioner

Tonfiskcarpaccio

  • 400 g tonfisk
  • 50 ml limefrukt, juice
  • 50 ml olivolja
  • 1 röd chilifrukt
  • 20 cm gurka
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 krm svartpeppar, finmalen
  • 20-30 ml honung, flytande
  • 50 g pinjenötter
  • 1 krm salt
  • rucolasallad

Gör så här

Tonfiskcarpaccio

  1. Halvfrys tonfisken så att den blir lättade att skära. Skär i tunna skivor.
  2. Mixa limejuicen och olivoljan. Kärna ur chilin och hacka den fint. Skala, kärna ur och hacka gurkan. Hacka schalottenlöken fint. Blanda allt i en skål, ha i en nypa finmalen svartpeppar och smaka av med flytande honung.
  3. Torrosta pinjenötterna tillsammans med ett par nypor salt i panna. Se upp så att de inte bränns.
  4. Lägg upp allt på tallrik och garnera med ruccolan.