Figo con jamon Serrano

Serranoskinka och fikon. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck:
Cava Marqués de Monistrol Rosé Reserva, Spanien

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

16 oktober 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 st färska mogna fikon
  • 50 g smör
  • 15 skivor Jamon Serrano
  • 0,5 dl portvin
  • 2 msk brunt farinsocker
  • färska örter (som dekoration) t.ex. basilika, oregano
  • crema de Balsamico

Gör så här

  1. Ta 5 små tallrikar som du monterar skinkan på.
  2. Dela fikona i kvartshalvor.
  3. Fräs smöret i en stekpanna och vänta tills smöret har tystnat. Lägg i fikona och pudra försiktigt över brun farinsockret över varje fikon. Häll över portvin och låt någon minut. När sockret har smält och fikon fortfarande är lite hårda så läggs detta upp på skinkan.
  4. Ringla lite Crema de balsamico över fikon och skinkan och lägg lite örter överst.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept