Jurassic hot pot

4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst i bitar
  • 4 st kycklinglår, urbenade
  • 2 msk nötolja
  • 1 st citrongräs, skäres i slantar
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 8 st sparrisar
  • 8 st salladslökar, skäres i bitar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st limefrukt (det rivna skalet + saften)
  • 2 tsk red curry
  • 1 st litet knippe koriander
  • 2 krukor grönsallad, sköljes
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk socker
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Kycklinggryta: Fräs kycklingbröstbitarna i nötolja tillsammans med citrongräset. Tillsätt matlagningsyoghurt, sparris, salladslök, vitlök, lime, red curry och koriander. Låt puttra 10-15 min (det är viktigt att kycklingen gått igenom, dvs blivit genomkokt). Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Grilla kycklinglåren tills de fått fin färg och blivit lite krispiga på skinnsidan. Vänd dem och ställ in grillpannan i 150° ugn i ca 10 min. Salta, peppra och halvera låren.
  3. Vänd ner grönsalladen i en vinägrett av vitvinsvinäger och socker. Fördela salladen på portionstallrikar med de grillade kycklinglåren på. Servera kycklinggrytan på separata tallrikar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept