Grillad fläskfilé på risottobädd

4

Du behöver

  • 650 g fläskfilé
  • 1 st stor zucchini
  • olivolja att doppa i
  • 3 dl vitt vin
  • 1 st purjolök
  • 4 st limefrukter
  • 1,5 dl grädde
  • 275 g smör
  • 4 msk löjrom
  • 3 dl råris utan skal
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 1 knippe hackad körvel
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Dela köttet på längden, doppa i olivolja och grilla. Salta och peppra.
  2. Skär zucchinin i sneda slantar (4 - 5 per person), pensla med olivolja och grilla. Salta och peppra.
  3. Limesmörsås: Skär den gröna delen av purjolöken i slantar. Riv skalen på limefrukterna och pressa ur saften. Koka upp vinet tillsammans med purjo, limeskal och saft. Tillsätt grädden och reducera till 1/3. Sila och montera i 200 g smör. Rör mot slutet i löjrommen.
  4. Risotto: Fräs en klick smör i en kastrull. Lägg i riset och låt det fräsa med tills det är blankt men inte brynt. Slå på hälften av buljongen och låt det sakta koka utan lock tills riset är mjukt. Späd med mera buljong under kokningen. Runda av med 75 g smör och körveln. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Skär det vita av purjolöken i bitar, strimla bitarna och koka några minuter i lite vatten och en klick smör. Salta och peppra.
  6. Uppläggning: Arrangera en stjärna av zucchiniskivor på varje tallrik. Lägg på risotto och fläskfilé, toppa med löj
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept