Som de´e´

4

Du behöver

  • 4 st bratwurstkorvar
  • 1 st purjolök
  • 2 st endiver
  • 2 st pressade apelsiner
  • 1 st lime, pressad
  • 15 st sockerärtor
  • 1 st gurka
  • lite smör att fräsa i
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • salt och nymalen vitpeppar
  • Risotto:
  • 2 dl avorioris
  • 100 g smör
  • 75 g parmesanost, riven
  • 1 burk sardeller, hackade
  • 0,5 knippa gräslök, skuren i cm-långa bitar
  • nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Skåra bratwurstarna lätt och grilla dem.
  2. Grönsaksragu: Skär bort stocken från endiverna och strimla dem. Strimla även den vita delen av purjolöken. Koka endiver och purjolök mjuka i lättsaltat vatten. Snoppa och strimla sockerärtorna. Fräs dem i lite smör tillsammans med de kokta grönsakerna och häll över saften från citrusfrukterna. Tillsätt persiljan och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Dela gurkan på längden, gröp ur kärnorna och tärna den. Fräs tärningarna i smör, salta och peppra.
  4. Risotto: Fräs riset i smör, tillsätt 4 dl vatten och låt puttra tills vätskan försvunnit. Rör ner parmesan, sardeller och gräslök samt smaka av med vitpeppar.
  5. Vid serveringen, fördela risotton på portionstallrikar och lägg grönsaksragu och gurktärningar runt om. Dela bratwurstarna och lägg dem ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept