Jazziga rabarber

Jazziga rabarber
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Kockduellen

Laga en annorlunda efterrätt, laga Jazziga rabarber! Den består av plättar av mandelmassa med stekt rabarber ovanpå.

20 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st rabarberstjälkar
  • 100 g socker
  • 2 st pressade apelsiner
  • 100 g mandelmassa, riven
  • 2 st äggvitor
  • smör att steka i
  • lite citronmeliss till garnering

Gör så här

  1. Skiva rabarberstjälkarna vackert och stek dem i en klick smör. Tillsätt sockret och apelsinsaften och låt det hela puttra tills rabarbern mjuknar.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner mandelmassan. Stek 4 plättar av smeten i lite smör.
  3. Vid serveringen, fördela plättarna på portionsassietter, lägg rabarberskivorna med sin sky ovanpå och garnera med lite citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept