Rostad färskpotatis med mojo

4

Du behöver

  • 700 g kokt kall färskpotatis.
  • 2 röda paprikor
  • 2 stora tomater
  • 2,5 dl olivolja (av god typ)
  • 1 dl vittvinsvinäger
  • 0,5 msk salt
  • 1 msk kummin
  • 1 msk oregano
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili

Gör så här

  1. Lägg paprikan och tomaterna i en ugnsfast form, slå lite olivolja och grovt salt på. Rosta tills till dess att skalen mörknar och tag sedan ut dem ur ugnen och låt dem svalna. Dela chilin och tag bort kärnorna. Skala paprikan och tomaterna och tag bort kärnorna. Lägg köttet och den resterande vätskan från formen i en mixer med resterande ingredienser utom olivoljan. Mixa sedan alla ingredienser och tillsätt olivoljan i en tunn stråle under tiden ni mixar. Smaksätt med salt och peppar. Mojosåsen skall ha en tjock konsistens och man kan om den blir för tjock tunna med lite vatten.
  2. Det är givetvis väldigt gott att servera båda dessa potatissorter med rört smör och lite flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept